De toename van cloud gebaseerde oplossingen en de samenhangende voordelen zorgen ervoor dat steeds meer organisaties in de cloud gaan werken. Er zijn diverse vormen van het werken in de cloud, denkend aan een desktop omgeving, hosted telefonie, Wi-Fi of webapplicaties. In hoeverre het interessant is voor uw organisatie om over te stappen op het werken in de cloud of geheel in de cloud te gaan werken, is afhankelijk van de aard van uw organisatie en de programma`s waarmee gewerkt wordt.

Voordelen van het werken in de cloud

De cloud is een verzamelnaam voor alles waarbij de rekenkracht en opslag van computers plaatsvindt in het datacenter. Het grootste voordeel van het werken in de cloud is dat u op iedere willekeurige plek 24/7 vanaf uw pc, laptop, tablet of een ander mobiel apparaat toegang heeft tot uw bedrijfsdata en bedrijfsapplicaties. Doordat alle rekenkracht plaatsvindt in de cloud, kunnen er minimale systeemeisen worden gesteld aan de gebruikte apparatuur op locatie. De kracht van het werken in de cloud is dat u als klant volledig wordt ontzorgd in het beheer van de desbetreffende omgeving en daarnaast besparingen kunt realiseren in de beheerskosten, de aanschaf en afschrijvingen van de hardware. Daarnaast is een groot voordeel van het werken in de cloud dat het u inzicht heeft in de maandelijkse kosten per gebruiker en u flexibel bent in het bijschalen van het aantal gebruikers. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden die het werken in de cloud interessant maken.

Slimme koppelingen realiseren m.b.t. het werken in de cloud

Daarnaast is het mogelijk om slimme koppelingen te realiseren tussen diverse cloud gebaseerde oplossingen, waardoor u optimaal gebruik kunt maken van de desbetreffende functionaliteiten. Doordat DataVisual een breed scala aan diensten kan verzorgen, zijn wij in staat om diverse toepassingen met elkaar te integreren. Hierbij kunt u denken aan diverse oplossingen op het gebied van cloud desktop, hosted telefonie en diverse SaaS oplossingen zoals maatwerk software. Goed om te weten is dat bij DataVisual wanneer u van plan bent om te gaan werken in de cloud uw data in een Nederlands datacenter wordt bewaard en we de data opslag kunnen verzorgen op basis van een Twin Datacenter oplossing, waardoor de data opslag direct synchroon loopt bij twee datacenters en de back-up visa versa geregeld is. Ook is de redundantie compleet afgedekt, doordat bij uitval het ene datacenter het overneemt van het andere.

Interessant voor uw organisatie?

Wilt u meer informatie over het werken in de cloud en de mogelijkheden en/of bent u op zoek naar een ICT-partner die hierin kan voorzien? Neem vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer 0547-380777 of vul het contactformulier in. Wij adviseren u graag!