Om een goed advies over de te kiezen hardware en inrichting van het netwerk te kunnen geven, is doorgaans onze werkwijze om alvorens de in te zetten oplossing, eerst de huidige situatie van het netwerk inzichtelijk te maken middels een netwerkanalyse. Eén van onze engineers komt bij u op locatie om deze netwerkanalyse te verrichten. 

Doel netwerkanalyse

Met een netwerkanalyse wordt er een nulmeting verricht en worden mogelijke risico`s, knelpunten en belangrijke aspecten waarmee rekening gehouden dient te worden in kaart gebracht. Vervolgens wordt er een advies uitgebracht op welke wijze het netwerk het beste ingericht kan worden op basis van de wensen en vereisten die u aan het netwerk stelt. Middels een netwerkanalayse komen we achteraf niet voor verassingen te staan. Een netwerkanalyse kan ingezet worden bij diverse ICT oplossingen denken aan de inrichting van hosted telefonie, het werken in de cloud, een Wi-Fi netwerk of denk aan de wijze waarop het werkplekbeheer ingericht dient te worden.

Netwerkanalyse op bestaande netwerkomgevingen

Naast netwerkanalyses die wij verzorgen voor organisaties die op zoek zijn naar een nieuwe oplossing, verzorgen wij ook netwerkanalyses op bestaande netwerkomgevingen. Indien u niet tevreden bent over uw huidige netwerkbeheerder of u hebt twijfels over uw huidige netwerk, dan is het mogelijk om een second opinion uit te laten voeren middels een netwerkanalyse. Hierbij brengen we uw huidige netwerk in kaart met de daarbij geconstateerde risico`s en verbeterpunten en indien u wenst een plan op welke wijze de risico`s uitgesloten of verminderd kunnen worden en op welke wijze de verbeteringen doorgevoerd kunnen worden.

Wilt u een netwerkanalyse bij u op locatie laten uitvoeren of wilt u een second opinion met betrekking tot uw huidige ICT omgeving om te komen tot nieuwe inzichten? Neem gerust contact met ons op via het telefoonnummer 0547-380777 of vul het contactformulier in.